Weerribben Survival in de Steenwijker Courant

Op 1 september is de Escape Room officieel geopend! De Steenwijker Courant bezocht ons voor een interview, dit leuke artikel is hier het resultaat van:

Nederland – Op de boerderij van boer Harm aan de Rietweg in Nederland is het niet pluis. De knecht van de boer is op mysterieuze wijze verdwenen en sindsdien gebeuren er allerlei rare dingen op de boerderij.

Met dit verhaal worden mensen die van een uitdaging houden uitgenodigd om naar de escape room van schoonzussen Iris en Hennie de Lange te komen. De escape room heet ‘Farm of Haunted Harm’, refererend naar opa Harm die op deze boerderij zijn melkveebedrijf had.

Escape rooms zijn momenteel trending en schieten als paddenstoelen uit de grond. In maart werd er een escape room in Oldemarkt geopend genaamd ‘De slager van Oldemarkt’ en kort daarop opende escape room ‘Las Vegas’ in De Blesse. ‘Escape rooms beconcurreren elkaar niet’, vertelt Hennie. ‘Ons idee voor een escape room werd juist goed ontvangen. Wij hebben de escape room van De slager van Oldemarkt ook gedaan om inspiratie op te doen. We krijgen goede feedback van de escape room eigenaren, zo zijn ze van Las Vegas bij ons geweest en hebben ons weer geholpen.’
Volgens de dames werken escape rooms wel verslavend; de spanning, uitdaging, het opgejaagde gevoel, de adrenaline. ‘Als je er één hebt gedaan, dan wil je meer’, zegt Iris. ‘Daarom is het mooi dat er meerdere rooms bij elkaar zitten. Wij verwijzen mensen ook door naar de andere escape rooms.’

Ontsnappen van de boerderij

Het thema voor de escape room in het landelijk gelegen gehucht Nederland was meteen duidelijk. Zo op het platteland, moest het wel een boerderijthema worden. Om binnen de gestelde 60 minuten uit de escape room te ontsnappen, moeten de bezoekers in de huid van de boer kruipen en gezond boerenverstand gebruiken; de opdrachten, raadsels en spellen zijn allemaal ‘boer gerelateerd’. De deelnemers krijgen allemaal een bijpassend tenue aan, dit levert op zich al hilarische taferelen op.
De escape room, die donderdag officieel is geopend, is een aanvulling op de activiteiten die Iris en Hennie al aanbieden onder de naam Weerribben Survival. Deze activiteiten vinden plaats op de zuivelboerderij waar Hennie werkt, Weerribben Zuivel. Iris en Hennie vinden het belangrijk om voor een brede doelgroep activiteiten aan te kunnen bieden, zowel binnen als buiten voor jong en oud.

Escape room

Voor binnen hadden ze nu alleen workshops en er miste nog een uitdagende activiteit, waar iedereen aan mee zou kunnen doen. Met een vriendengroepje gingen ze een escape room doen en toen viel het kwartje, er moest een escape room komen. Zo gezegd zo gedaan, ruimte was er wel op de boerderij. De dames hadden zelf ideeën genoeg, de verhalenlijn, de puzzels en opdrachten waren al snel bedacht. De praktische uitvoering hebben ze overgelaten aan familie en vrienden.
Voor de testfase van de Escape Room is drie weken de tijd genomen, vier groepen mochten de Farm of Haunted Harm uit proberen. Na iedere groep volgde een evaluatie. ‘Eén onderdeel bleek te moeilijk’, zegt Hennie lachend, ‘dus die hebben we wat aan moeten passen’. Met de opening van de escape room kan Weerribben Survival voor ieder wat wils aanbieden. De escape room is dagelijks open vanaf 09.30 uur. De laatste groep mag om 23.00 uur naar binnen om te proberen aan boer Harm te ontsnappen.

Recent Posts