Wat is een Escape Room?

Escape Rooms zijn nog niet al te lang in Nederland te vinden. In eind 2013 opende de eerste Escape Room in het land en sindsdien zijn er vele bij gekomen. Omdat het nog een relatief nieuw begrip is weet nog niet iedereen wat een Escape Room daadwerkelijk inhoudt. In dit artikel leggen we je de basis principes van de Escape Room uit.

Wat is het?

Je kunt eigenlijk de letterlijke vertaling nemen van de naam Escape Room. Het is namelijk een kamer waaruit je dient te ontsnappen. Als je aankomt bij ons terrein wordt je uiteraard eerst ontvangen, welkom geheten en krijg je wat korte uitleg over wat de bedoeling is. Vervolgens wordt je de kamer in geleidt en dan dien je te ontsnappen binnen de gegeven tijd. Bij de meeste Escape Rooms heb je hier 60 minuten voor, ook bij ons is dit het geval.

Hoe ontsnap ik?

Ontsnappen uit de Escape Room is niet een kwestie van tralies open zagen met een vijl of een tunnel graven. Je krijgt een aantal hints mee. Door deze aanwijzingen goed op te volgen kom je verder in het spel, met als uiteindelijk uiteraard dat je ontsnapt. Dit doe je niet alleen. Je werkt altijd in een teamverband samen. Bij de Weerribben Survival Escape Room kan je met 3 tot 6 personen tegelijk terecht. Het is de bedoeling dat je goed samenwerkt. Bespreek samen de hints en werk goed in een team samen om uiteindelijk te ontsnappen. Het komt zelden voor dat teams die niet samenwerken wel weten te ontsnappen.

Thema

Bijna alle Escape Rooms hebben wel een thema. Het is geen grauwe kamer waaruit je moet snappen, maar het thema maakt het extra leuk. Wij hebben een unieke locatie op de boerderij, bij het Weerribben natuurgebied. Het boerderij thema komt dan ook terug in onze Escape Room.

Is het moeilijk?

Ja, de meeste Escape Rooms – zo ook onze – zijn pittig. Dit is juist de uitdaging. Wel kijkt er altijd een medewerker van Weerribben Survival via camera’s met je mee. Als het team compleet vast zit kunnen we altijd extra hints geven.

Leuk! Ik wil reserveren

Ga dan naar onze Escape Room pagina, onderaan de pagina kan je gelijk online de mogelijkheden bekijken en reserveren!

Recent Posts