Van ruwe steen tot een prachtig kunstwerk. Speksteen is een gesteente dat in de natuur voorkomt en dat in kleur en hardheid varieert per land van herkomst, maar ook vaak binnen een steen. De onbewerkte steen verraadt vaak niets van zijn kleur en geaardheid, maar toont hoogstens een lichte of donkere indruk. De voor sculpturen geschikte speksteen komt met name uit Brazilië, China, India en Kenia.

Braziliaanse stenen hebben na bewerking meestal een volle bruine tint zonder veel variatie. Het oppervlak heeft in het algemeen een matte satijnzachte warme glans. Stenen uit China kenmerken zich juist door een zeer glad, koel oppervlak. Indiase stenen hebben allerlei kleuren, zoals bruingroen, soms fel groen, bijna turkoois of lichtbruin met donkere spikkels. Na bewerking krijgen ze een warme glans. Stenen uit Kenia worden niet vaak gebruikt daar deze relatief hard zijn. Door gebruik te maken van de juiste gereedschappen kunt u uw speksteen vormen en figuur geven.
Ook hebben wij al stenen die voorbewerkt zijn zodat u daar makkelijker vorm aan kunt geven. Het is ook mogelijk om van speksteen sieraden te maken. Daarvoor hebben wij ook speksteentjes die u op een leuke manier kunt vormen tot een sieraad of kralen. Ook is het mogelijk om onder begeleiding van ons een workshop speksteen vormen te volgen. U zult versteld staan van uw eigen resultaat tijdens het gezellig samen kunstwerken maken.

Met mooi weer zitten we lekker in de wei! U wordt ontvangen met koffie/thee of sap en een lekkernij.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Activiteit Tijdsduur Kosten p.p.
Speksteen sieraad 1,5 uur € 27,50
Speksteen beeldje 2 uur € 35

Speksteen reserveren


Naam:*
E-mail:*
Telefoonnummer:*
Activiteit:
Gewenste datum & tijd:
Overige informatie: